Organisatie

Hotmamahot geeft sinds 2010 op het basis- en voortgezet onderwijs creatieve workshops of workshopreeksen. Via eigen contacten op scholen zijn zij begonnen workshops te promoten en die vielen al snel in de smaak. Op geheel eigen wijze brengen ze kinderen in aanraking met  diverse technieken en materialen, beeldend en technisch, en leren ze hun eigen verbeelding te gebruiken bij de totstandkoming van een telkens uniek eindproduct.

Hotmamahot gebruikt de vaardigheden van de deelnemers en ze proberen hen ieder op hun eigen niveau verder te brengen. Ze brengen de deelnemers in aanraking met nieuwe technieken zoals; graffiti, striptekenen, stopmotion of 3D ontwerpen en printen en  werken met deelnemers naar eindproducten zoals elektrische auto’s, flipperkasten, muurschilderingen of bewegende robots.

De stijl die Hotmamahot toepast bij haar workshops spreekt de deelnemers erg aan, de workshopmasters zijn goed benaderbaar, hebben een stadse mentaliteit, zijn grafisch geschoold en gepokt en gemazeld in het werken met kinderen door de jarenlange ervaring in het naschoolse onderwijs.