Workshops

In 7 workshops bouwen de teams aan hun racer. Dit doen ze onder begeleiding van een lokale techneut/ kunstenaar. Deze professional zal het team begeleiden in zowel het creatieve als in het technische proces. 

De teams gaan vervolgens in hun eigen netwerk op zoek naar geschikte (afval)materialen en een powertool. Dit kan bijvoorbeeld een tool uit de kringloop zijn of een tool van een buurman die hem niet meer nodig heeft.

Les 1: Introductie 

Wetenschappers geven les (met doe-component) aan de jongeren. Dit zal de meest essentiële technische elementen bevatten, zoals: aandrijving, elektromotoren, watt/verbruik et cetera. 

Les 2: Op zoek naar een powertool

De teams gaan op zoek naar een motor: in de kringloopwinkel, op Facebookgroepen, via vrienden en familie. Ze mogen hun eigen creativiteit inzetten om de powertool voor zo weinig mogelijk geld (of gratis) te bemachtigen.

Les 3: Ontwerp

In een 3D-programma maken ze samen een model. De masters materiaal en tools en kennis die nodig zijn. We printen een model uit op een 3D printer, zodat alle deelnemers een miniatuur mee naar huis nemen.

Les 4, 5 en 6: Bouw

Onder begeleiding van Hotmamahot en de UvA bouwen en ontwerpen de jongeren verder. Ze krijgen feedback op zowel het uiterlijk als de performance van de wagen en kunnen hem zo langzaam verbeteren. We oefenen zo ook met allerlei softskills, zoals samenwerken, kritiek geven en ontvangen, op tijd komen, etc.

Les 7: Test

In deze les wordt getest of de wagen voldoet aan de eisen en worden performance-statistieken verzameld. Deze test is op het science park in de UvA en zal ook een presentatie over faculteit bevatten. Ook ouders, vriendjes en familie zijn welkom op deze dag.